Gedaan met laden. U bevindt zich op: Wijnbouwer-wijnmaker
Wijnbouwer-wijnmaker
- SYNTRA
- ODB-Z00617
- op: 1 september 2023
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
- Vlaams opleidingskrediet
Aantal uren: 526 uur
Eindbeoordeling voorzien: ja
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: http://www.syntra.be opent in nieuw venster
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Modules
- Vrijstellingsproef examen van de module | ODB-Z00617-001 | 1 uur
- Wijngaardwerk: basis | ODB-Z00617-010 | 50 uur
- Ziekten en plagen in de wijngaard | ODB-Z00617-011 | 24 uur
- Vinificatie: algemeen | ODB-Z00617-012 | 32 uur
- Speciale vinificatietechnieken | ODB-Z00617-013 | 20 uur
- Wijngaardpraktijk: van zomer tot en met oogst | ODB-Z00617-014 | 20 uur
- Uitbater van een wijndomein | ODB-Z00617-015 | 28 uur
- Wijnbouwer-wijnmaker | ODB-Z00617-016 | 1 uur
- Fytolicentie P2 | ODB-Z00617-017 | 64 uur
- Vinificatie Chemie Praktijk | ODB-Z00617-002 | 24 uur
- Wijngaardpraktijk: van voorsnoei tot zomer | ODB-Z00617-003 | 24 uur
- Technisch wijn leren proeven | ODB-Z00617-004 | 24 uur
- Vinificatie: chemie basis | ODB-Z00617-005 | 24 uur
- Coaching wijngaardpraktijk/ toegepaste praktijk | ODB-Z00617-006 | 4 uur
- Wijnbouwer-wijnmaker | ODB-Z00617-007 | 120 uur
- Technisch wijn leren proeven | ODB-Z00617-008 | 2 uur
- Fytolicentie P2 Wijnbouwer-wijnmaker | ODB-Z00617-009 | 64 uur
Inhoud van de opleiding
Op het einde van de opleiding kunnen de cursisten zelfstandig druiven kweken en wijn maken volgens de geldende regels van voedselveiligheid en hygiëne en zijn in staat een eigen bedrijf te runnen als wijnmaker en/of wijnbouwer