Banketbakker
- SYNTRA
- ODB-Z00571
- op: 2 september 2022
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
Aantal uren: 288 uur
Eindbeoordeling voorzien: nee
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: http://www.syntra.beopent in nieuw venster
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Modules
- Basis chocolade | ODB-Z00571-001 | 4 uur
- Projectmodule Bakker- Banketbakker | ODB-Z00571-010 | 32 uur
- Starterscoaching / 3 u (in combinatie met 4 learning snacks) (9662) | ODB-Z00571-011 | 3 uur
- Basis gistdegen | ODB-Z00571-013 | 28 uur
- Basis beslagen, vullingen en crémes | ODB-Z00571-014 | 24 uur
- Basis vet-, kook-, en bladerdegen | ODB-Z00571-015 | 20 uur
- Basis hygiëne en veiligheid (Blended) | ODB-Z00571-016 | 14 uur
- Evaluatie praktijk Medewerker bakkerij | ODB-Z00571-017 | 4 uur
- Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00571-018 | 1 uur
- Basis chocolade | ODB-Z00571-002 | 28 uur
- Beslagen en taarten | ODB-Z00571-003 | 44 uur
- Intake Succesvol ondernemer (9660) | ODB-Z00571-004 | 1 uur
- Luxe banketproducten | ODB-Z00571-005 | 40 uur
- Ondernemerspitch Banketbakker-Broodbakker (9029) | ODB-Z00571-006 | 1 uur
- Opstellen van een financieel plan (9640) | ODB-Z00571-007 | 12 uur
- Opstellen van een marketingplan (9641) | ODB-Z00571-008 | 8 uur
- Praktijk Banketbakker | ODB-Z00571-009 | 8 uur
Inhoud van de opleiding
De banketbakker bereidt en maakt fijne patisserie volgens de voorschriften van de voedselveiligheid, kan banketproducten verkopen en een voedingskleinhandel beheren (bakkerij, bakkerij banketbakkerij, ...). Dit beroep wordt uitgeoefend in bakkerijen, traditionele of industriële banketbakkerijen, in de afdeling brood en banketbakkerij van grote en middelgrote supermarkten, komt soms in contact met klanten en werkt samen met leveranciers, het afdelingshoofd en de hygiënische diensten. Het varieert naargelang de organisatie (ambachtelijke onderneming, hypermarkt, ...) en de industrialisatie en automatiseringsgraad van het productieproces.