Gedaan met laden. U bevindt zich op: Banketbakker

Banketbakker

Opleidingsverstrekker
SYNTRA
Registratienummer
ODB-Z00571
Geregistreerd
op: 2 september 2022

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 288 uur

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: http://www.syntra.beopent in nieuw venster

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

Modules

  • Basis chocolade | ODB-Z00571-001 | 4 uur
  • Projectmodule Bakker- Banketbakker | ODB-Z00571-010 | 32 uur
  • Starterscoaching / 3 u (in combinatie met 4 learning snacks) (9662) | ODB-Z00571-011 | 3 uur
  • Basis gistdegen | ODB-Z00571-013 | 28 uur
  • Basis beslagen, vullingen en crémes | ODB-Z00571-014 | 24 uur
  • Basis vet-, kook-, en bladerdegen | ODB-Z00571-015 | 20 uur
  • Basis hygiëne en veiligheid (Blended) | ODB-Z00571-016 | 14 uur
  • Evaluatie praktijk Medewerker bakkerij | ODB-Z00571-017 | 4 uur
  • Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00571-018 | 1 uur
  • Basis chocolade | ODB-Z00571-002 | 28 uur
  • Beslagen en taarten | ODB-Z00571-003 | 44 uur
  • Intake Succesvol ondernemer (9660) | ODB-Z00571-004 | 1 uur
  • Luxe banketproducten | ODB-Z00571-005 | 40 uur
  • Ondernemerspitch Banketbakker-Broodbakker (9029) | ODB-Z00571-006 | 1 uur
  • Opstellen van een financieel plan (9640) | ODB-Z00571-007 | 12 uur
  • Opstellen van een marketingplan (9641) | ODB-Z00571-008 | 8 uur
  • Praktijk Banketbakker | ODB-Z00571-009 | 8 uur

Inhoud van de opleiding

De banketbakker bereidt en maakt fijne patisserie volgens de voorschriften van de voedselveiligheid, kan banketproducten verkopen en een voedingskleinhandel beheren (bakkerij, bakkerij banketbakkerij, ...). Dit beroep wordt uitgeoefend in bakkerijen, traditionele of industriële banketbakkerijen, in de afdeling brood en banketbakkerij van grote en middelgrote supermarkten, komt soms in contact met klanten en werkt samen met leveranciers, het afdelingshoofd en de hygiënische diensten. Het varieert naargelang de organisatie (ambachtelijke onderneming, hypermarkt, ...) en de industrialisatie en automatiseringsgraad van het productieproces.