Aan de slag met zomerse recepten
Tijdens de zomer ruilen we onze stevige winterkost in voor verfrissende zonnige gerechten. Een lekkere huisgemaakte limonade, een salade met gerookte forel en aardappel of liever een zomers stoofpotje met kip en citroen? GLOHW (Gezond Leven op het Werk) en foodblogger Manon zorgen voor inspiratie.
Frambozenlimonade
Zelf limonade maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Je kunt vers fruit met suiker en citroen laten inkoken tot een siroop en deze als basis gebruiken. Maar het is heel wat gemakkelijker en gezonder als je gewoon wat fruit plet en op smaak brengt met wat limoensap of citroensap. Je voegt dan zelf de gewenste hoeveelheid honing of agavesiroop toe. Ga voor rijp fruit op kamertemperatuur, dat is lekker zoet. Maak een grote voorraad op voorhand en zet een fles in de koelkast of maak instant limonade wanneer je er zin in hebt.
Salade met gerookte forel, eitjes, radijsjes, aardappeltjes en mosterddressing
Deze salade is ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd. Hij is rijk aan eiwitten en gezonde vetten.
Stoofpotje met kip, citroen, courgette, wortel en olijven
Dit stoofpotje zit boordevol zomerse smaakmakers als olijven en citroen. Door het zacht te laten stoven met veel kruiden krijg je lekker sappige kip en een smaakvolle jus. Heerlijk bij volkoren couscous, pasta of brood.