Gedaan met laden. U bevindt zich op: Aan de slag met een herfstrecept Nieuwsberichten
Aan de slag met een herfstrecept
De herfst is het seizoen bij uitstek om te cocoonen en te genieten van heerlijk comfortfood. GLOHW (Gezond Leven op het Werk) en foodblogger Manon zorgen voor inspiratie!
De GLOHW-foodblogger maakt dit keer een lekkere speltrisotto met pompoen, spinazie en kippenballetjes. Kook je mee?
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 250 g kippengehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 g pompoenblokjes
- 70 g spinazie
- 150 g spelt
- 400 ml kippen- of groentebouillon
- 2 el olijfolie
- snuifje currypoeder
- scheutje lichte room
- peper en zout
- voor erbij: gemalen Parmezaanse kaas
Bereiding
- Kruid het kippengehakt met peper en zout (en eventueel kippenkruiden) en rol er balletjes van.
- Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Stoof de knoflook, de ui en de pompoenblokjes aan in wat olijfolie, kruid met peper en zout en laat even stoven. Bak de kippenballetjes in een andere pan met olijfolie.
- Voeg de spelt toe aan de pan met de pompoen en laat 2 minuten stoven. Voeg dan de bouillon toe. Kruid met peper, zout en currypoeder. Laat stoven tot de risotto klaar is en de bouillon volledig is opgenomen.
- Voeg de spinazieblaadjes en de room toe. Meng even door en doe er dan wat Parmezaanse kaas onder.
- Schep de risotto op de borden en serveer met de kippenballetjes.