Gedaan met laden. U bevindt zich op: EVC-traject voor beroepskwalificatie hulpkelner
EVC-traject voor beroepskwalificatie hulpkelner
Inhoud beroep
De hulpkelner helpt de kelner bij het klaarmaken van de zaal, het indekken van de tafels, het onthalen van de gasten, het opdienen van gerechten en dranken en het afruimen en schoonmaken.
De hulpkelner:
- werkt met flexibele uren in een hiërarchisch team in restaurants, dancings, bars, hotels, feestzalen of op locatie;
- voert routinematig dezelfde handelingen uit.
Het werk wordt bepaald door bedrijfsprocedures, permanente aandacht voor (voedsel)veiligheid, (persoonlijke) hygiëne, klantvriendelijkheid, etiquette, discretie en omgaan met moeilijke gasten.
Info EVC-traject
In de EVC-standaard hulpkelner(PDF bestand opent in nieuw venster) vind je gedetailleerde info over het EVC-traject.
Als je bij een EVC-testcentrum je ervaring als hulpkelner wil aantonen, doe je dat aan de hand van een praktijkproef.
De instructietaal bij de proeven is het Nederlands.
Er zal getest worden of je
- de voorbereidende werkzaamheden in de zaal kunt uitvoeren;
- minimum 6 gasten kunt verwelkomen en bedienen, waaronder minimum 1 anderstalige gast;
- minimum 4 eenvoudige koude dranken (1 bier, 1 frisdrank, 1 fruitsap en 1 aperitief) en minimum 2 eenvoudige warme dranken (1 koffie en 1 thee) kunt bereiden;
- het restaurant en het terras hygiënisch kunt houden;
- met een klacht van een gast kunt omgaan (koud geworden drank of gerecht, gerecht is niet lekker, foutieve bestelling);
- met een probleem bij de bereiding van een drank of gerecht kunt omgaan (foutieve levering uit de keuken, voorraadtekort, fout van een collega …).