Gedaan met laden. U bevindt zich op: Wijnbouwer-wijnmaker

Wijnbouwer-wijnmaker

Opleidingsverstrekker
SYNTRA
Registratienummer
ODB-Z00617
Geregistreerd
op: 1 september 2023

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal uren: 526 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: http://www.syntra.be opent in nieuw venster

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

Modules

  • Vrijstellingsproef examen van de module | ODB-Z00617-001 | 1 uur
  • Wijngaardwerk: basis | ODB-Z00617-010 | 50 uur
  • Ziekten en plagen in de wijngaard | ODB-Z00617-011 | 24 uur
  • Vinificatie: algemeen | ODB-Z00617-012 | 32 uur
  • Speciale vinificatietechnieken | ODB-Z00617-013 | 20 uur
  • Wijngaardpraktijk: van zomer tot en met oogst | ODB-Z00617-014 | 20 uur
  • Uitbater van een wijndomein | ODB-Z00617-015 | 28 uur
  • Wijnbouwer-wijnmaker | ODB-Z00617-016 | 1 uur
  • Fytolicentie P2 | ODB-Z00617-017 | 64 uur
  • Vinificatie Chemie Praktijk | ODB-Z00617-002 | 24 uur
  • Wijngaardpraktijk: van voorsnoei tot zomer | ODB-Z00617-003 | 24 uur
  • Technisch wijn leren proeven | ODB-Z00617-004 | 24 uur
  • Vinificatie: chemie basis | ODB-Z00617-005 | 24 uur
  • Coaching wijngaardpraktijk/ toegepaste praktijk | ODB-Z00617-006 | 4 uur
  • Wijnbouwer-wijnmaker | ODB-Z00617-007 | 120 uur
  • Technisch wijn leren proeven | ODB-Z00617-008 | 2 uur
  • Fytolicentie P2 Wijnbouwer-wijnmaker | ODB-Z00617-009 | 64 uur

Inhoud van de opleiding

Op het einde van de opleiding kunnen de cursisten zelfstandig druiven kweken en wijn maken volgens de geldende regels van voedselveiligheid en hygiëne en zijn in staat een eigen bedrijf te runnen als wijnmaker en/of wijnbouwer