Slager-distributie
- SYNTRA
- ODB-Z00659
- op: 1 september 2024
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
- Vlaams opleidingskrediet
Aantal uren: 490 uur
Eindbeoordeling voorzien: ja
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: http://www.syntra.beopent in nieuw venster
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Modules
- Vrijstellingsproef examen van de module | ODB-Z00659-001 | 1 uur
- Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00659-010 | 1 uur
- Basis Slagerij (Blended) | ODB-Z00659-002 | 20 uur
- Vers vlees basis | ODB-Z00659-003 | 28 uur
- Gehaktbereidingen | ODB-Z00659-004 | 12 uur
- Wild en gevogelte basis | ODB-Z00659-005 | 12 uur
- Vers vlees gevorderd | ODB-Z00659-006 | 28 uur
- Slager-distributie | ODB-Z00659-007 | 350 uur
- Vleesbereidingen | ODB-Z00659-008 | 16 uur
- Basis hygiëne en veiligheid (Blended) | ODB-Z00659-009 | 14 uur
Inhoud van de opleiding
De titel Slager distributie (m/v) wordt gebruikt om duidelijk weer te geven op welke locaties het beroep 'slager' wordt uitgeoefend. Het onderscheid wordt hiermee geduid tussen een slager (kleinhandel/ winkelslager) en een slager (distributie/ supermarkten) . De activiteiten van een slager verschillen enigszins afhankelijk van deze locaties. Je versnijdt vlees voor de verkoop (vers vlees of vleesbereidingen). Je zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de producten in de winkel. Je maakt bestellingen klaar. Je verwerkt meestal het vlees van verschillende diersoorten zoals rund, varken, schaap, paard. Je gebruikt vaak machines zoals een gehaktmolen of een vleescutter. Je past bewaartechnieken toe, zoals koude, warme of luchtledige verwerking. Je bereidt soms charcuterie (paté, worst of pastei...) en traiteurproducten (quiche, pizza of bereide schotels).