Gedaan met laden. U bevindt zich op: Slager-distributie

Slager-distributie

Opleidingsverstrekker
SYNTRA
Registratienummer
ODB-Z00659
Geregistreerd
op: 1 september 2024

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal uren: 490 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: http://www.syntra.beopent in nieuw venster

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

Modules

  • Vrijstellingsproef examen van de module | ODB-Z00659-001 | 1 uur
  • Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00659-010 | 1 uur
  • Basis Slagerij (Blended) | ODB-Z00659-002 | 20 uur
  • Vers vlees basis | ODB-Z00659-003 | 28 uur
  • Gehaktbereidingen | ODB-Z00659-004 | 12 uur
  • Wild en gevogelte basis | ODB-Z00659-005 | 12 uur
  • Vers vlees gevorderd | ODB-Z00659-006 | 28 uur
  • Slager-distributie | ODB-Z00659-007 | 350 uur
  • Vleesbereidingen | ODB-Z00659-008 | 16 uur
  • Basis hygiëne en veiligheid (Blended) | ODB-Z00659-009 | 14 uur

Inhoud van de opleiding

De titel Slager distributie (m/v) wordt gebruikt om duidelijk weer te geven op welke locaties het beroep 'slager' wordt uitgeoefend. Het onderscheid wordt hiermee geduid tussen een slager (kleinhandel/ winkelslager) en een slager (distributie/ supermarkten) . De activiteiten van een slager verschillen enigszins afhankelijk van deze locaties. Je versnijdt vlees voor de verkoop (vers vlees of vleesbereidingen). Je zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de producten in de winkel. Je maakt bestellingen klaar. Je verwerkt meestal het vlees van verschillende diersoorten zoals rund, varken, schaap, paard. Je gebruikt vaak machines zoals een gehaktmolen of een vleescutter. Je past bewaartechnieken toe, zoals koude, warme of luchtledige verwerking. Je bereidt soms charcuterie (paté, worst of pastei...) en traiteurproducten (quiche, pizza of bereide schotels).