Gedaan met laden. U bevindt zich op: Slager distributie

Slager distributie

Opleidingsverstrekker
SYNTRA
Registratienummer
ODB-Z00632
Geregistreerd
op: 1 september 2023

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal uren: 552 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: http://www.syntra.be opent in nieuw venster

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

Modules

  • Vrijstellingsproef examen van de module | ODB-Z00632-001 | 1 uur
  • Coaching werkplekleren/ 8 u | ODB-Z00632-010 | 8 uur
  • Vers vlees basis | ODB-Z00632-011 | 28 uur
  • Basis Slagerij (Blended) | ODB-Z00632-002 | 20 uur
  • Vers vlees gevorderd | ODB-Z00632-003 | 40 uur
  • Wild en gevogelte basis | ODB-Z00632-004 | 24 uur
  • Vleesbereidingen | ODB-Z00632-005 | 24 uur
  • Gehaktbereidingen | ODB-Z00632-006 | 20 uur
  • Slager distributie | ODB-Z00632-007 | 372 uur
  • Basis hygiëne en veiligheid (Blended) | ODB-Z00632-008 | 14 uur
  • Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00632-009 | 1 uur

Inhoud van de opleiding

De titel Slager distributie (m/v) wordt gebruikt om duidelijk weer te geven op welke locaties het beroep 'slager' wordt uitgeoefend. Het onderscheid wordt hiermee geduid tussen een slager (kleinhandel/ winkelslager) en een slager (distributie/ supermarkten) . De activiteiten van een slager verschillen enigszins afhankelijk van deze locaties. Je versnijdt vlees voor de verkoop (vers vlees of vleesbereidingen). Je zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de producten in de winkel. Je maakt de bestellingen klaar, adviseert en bedient de klanten. Je verwerkt meestal het vlees van verschillende diersoorten zoals rund, varken, schaap, paard. Je gebruikt vaak machines zoals een gehaktmolen of een vleescutter. Je past bewaartechnieken toe, zoals koude, warme of luchtledige verwerking. Je bereidt soms charcuterie (paté, worst of pastei...) en traiteurproducten (quiche, pizza of bereide schotels).