Brood- en banketbakker
- SYNTRA
- ODB-Z00507
- op: 12 juli 2021
Deze opleiding komt in aanmerking voor
- Opleidingscheques
- Vlaams opleidingsverlof
- Vlaams opleidingskrediet
Aantal uren: 452 uur
Eindbeoordeling voorzien: nee
Blended leren: nee
Mentoropleiding: nee
Extra informatie: http://www.syntra.beopent in nieuw venster
Voorwaarden
Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive
Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau
Modules
- Degen | ODB-Z00507-001 | 44 uur
- Projectmodule Bakker- Banketbakker | ODB-Z00507-010 | 32 uur
- Starterscoaching / 3 u (in combinatie met 4 learning snacks) (9662) | ODB-Z00507-011 | 3 uur
- Opstellen van een financieel plan (9640) | ODB-Z00507-012 | 12 uur
- Opstellen van een marketingplan (9641) | ODB-Z00507-013 | 8 uur
- Ondernemerspitch Banketbakker-Broodbakker (9029) | ODB-Z00507-014 | 1 uur
- Basis chocolade | ODB-Z00507-015 | 4 uur
- Marsepein | ODB-Z00507-016 | 32 uur
- Basis gistdegen | ODB-Z00507-018 | 28 uur
- Basis beslagen, vullingen en crémes | ODB-Z00507-019 | 24 uur
- Luxedegen | ODB-Z00507-002 | 48 uur
- Basis vet-, kook-, en bladerdegen | ODB-Z00507-020 | 20 uur
- Basis hygiëne en veiligheid (Blended) | ODB-Z00507-021 | 14 uur
- Evaluatie praktijk Medewerker bakkerij | ODB-Z00507-022 | 4 uur
- Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00507-023 | 1 uur
- Beslagen en taarten | ODB-Z00507-003 | 44 uur
- Luxe banketproducten | ODB-Z00507-004 | 40 uur
- Basis chocolade | ODB-Z00507-005 | 28 uur
- Praktijk Bakker- banketbakker | ODB-Z00507-006 | 8 uur
- Desembrood | ODB-Z00507-007 | 20 uur
- Biologisch brood | ODB-Z00507-008 | 20 uur
- Intake Succesvol ondernemer (9660) | ODB-Z00507-009 | 1 uur
Inhoud van de opleiding
De brood en banketbakker bereidt en maakt broodproducten en fijne patisserie volgens de voorschriften van de voedselveiligheid, kan brood en banketproducten verkopen en een voedingskleinhandel beheren (bakkerij, bakkerij banketbakkerij, ...). Dit beroep wordt uitgeoefend in bakkerijen, traditionele of industriële banketbakkerijen, in de afdeling brood en banketbakkerij van grote en middelgrote supermarkten, komt soms in contact met klanten en werkt samen met leveranciers, het afdelingshoofd en de hygiënische diensten. Het varieert naargelang de organisatie (ambachtelijke onderneming, hypermarkt, ...) en de industrialisatie en automatiseringsgraad van het productieproces. Het wordt vaak uitgeoefend tijdens het weekend, op feestdagen en vaak 's nachts ('s ochtends vroeg). De activiteit vindt plaats in een bakkerij en kan het hanteren van lasten en langdurig rechtstaan inhouden.