Gedaan met laden. U bevindt zich op: Brood- en banketbakker

Brood- en banketbakker

Opleidingsverstrekker
SYNTRA
Registratienummer
ODB-Z00365
Geregistreerd
op: 1 september 2019

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal uren: 363 uur

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: http://www.syntra.beopent in nieuw venster

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

Modules

  • Brood- en banketbakker | ODB-Z00365-001 | 8 uur
  • Basis gistdegen | ODB-Z00365-012 | 28 uur
  • Basis beslagen, vullingen en crémes | ODB-Z00365-013 | 24 uur
  • Basis vet-, kook-, en bladerdegen | ODB-Z00365-014 | 20 uur
  • Basis hygiëne en veiligheid (Blended) | ODB-Z00365-015 | 14 uur
  • Evaluatie praktijk Medewerker bakkerij | ODB-Z00365-016 | 4 uur
  • Basis hygiëne en veiligheid | ODB-Z00365-017 | 1 uur
  • Degen | ODB-Z00365-002 | 40 uur
  • Beslagen en Taarten | ODB-Z00365-003 | 56 uur
  • Luxe degen en banketproducten | ODB-Z00365-004 | 80 uur
  • Basis Chocolade | ODB-Z00365-005 | 32 uur
  • Toegepaste bedrijfsvoering brood- en banketbakker en ambachtelijk chocoladebewerker | ODB-Z00365-008 | 40 uur

Inhoud van de opleiding

De brood en banketbakker bereidt en maakt broodproducten en fijne patisserie volgens de voorschriften van de voedselveiligheid, kan brood en banketproducten verkopen en een voedingskleinhandel beheren (bakkerij, bakkerij banketbakkerij, ...). Dit beroep wordt uitgeoefend in bakkerijen, traditionele of industriële banketbakkerijen, in de afdeling brood en banketbakkerij van grote en middelgrote supermarkten, komt soms in contact met klanten en werkt samen met leveranciers, het afdelingshoofd en de hygiënische diensten. Het varieert naargelang de organisatie (ambachtelijke onderneming, hypermarkt, ...) en de industrialisatie en automatiseringsgraad van het productieproces. Het wordt vaak uitgeoefend tijdens het weekend, op feestdagen en vaak 's nachts ('s ochtends vroeg). De activiteit vindt plaats in een bakkerij en kan het hanteren van lasten en langdurig rechtstaan inhouden.