Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hulp bij het bereiden van eenvoudige maaltijden
Hulp bij het bereiden van eenvoudige maaltijden
Beschrijving
DC-Huishoudhulpen moeten als onderdeel van hun werk in/voor particuliere huishoudens eenvoudige maaltijden bereiden. Om aan nieuwe dienstverwachtingen te voldoen, hebbe wij deze opleiding opgezet die volledig aan de behoeften van de sector beantwoordt. Maaltijden moeten niet als voor zichzelf bereid worden. Het is daarom belangrijk om verschillende technieken te leren, te luisteren naar de verwachtingen van de klanten, zich vertrouwd te voelen met de verschillende apparatuur die wordt gebruikt (voor elk gezin anders), vaardigheden te ontwikkelen om aan de eisen van klanten te voldoen en zichzelf te beschermen tegen ongevallen op het werk.
Opleidingsduur
Opfrissing van de hygiënische maatregelen die moeten worden genomen vóór het bereiden van een maaltijd bij de klant thuis: wat wel en niet mag.
Aandacht aan de smaak en kookvoorkeuren van de klant. Het opruimen van de keuken en de gebruikte apparatuur.
Zie PPT-presentatie. Opleiding van 4 uur per groep van 4-8 personen (praktijk en theorie)
1 u.: inleiding + wat is toegestaan/verboden + 1.30 u.: voorbereiding + 15 min.: pauze + 1 u.: koken + 30 min.: opruimen.
Afhankelijk van de behoeften zal elke huishoudhulp de opleiding waarschijnlijk één of meerdere dagen volgen. De opleiding wordt georganiseerd in de lokalen van het bedrijf of in een extern lokaal, afhankelijk van de beschikbare ruimte en de op te leiden groep.
Kostprijs
100 euro per persoon en per opleidingsgroep, alles inbegrepen.